Terra Aqua marmellata 
di limoni limoni famulari coltivati e lavorati in sicilia

Lemon marmalade

Famulari mono varity lemons grown and harvested in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina area.

Lemon marmalade with ginger

Famulari lemons varity grown and harvested in Sicily with ginger

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina area.

Terra Aqua marmellata di limoni
 con zenzero limoni famulari coltivati e lavorati in sicilia con zenzero
Terra Aqua marmellata
 di arancia arance tarocco coltivate e lavorate in sicilia

Orange marmalade

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina.

Orange marmalade with cinnamon

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily with cinnamon

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina area.

Terra Aqua Marmellata di Arance con Cannella
Terra Aqua Marmellata di arance tarocco coltivate e lavorate in Sicilia con zenzero

Orange jam with ginger

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily with ginger

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina area.

Clementine marmalade

Clementines grown and harvested in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina.

Terra Aqua marmellata di clementine clementine coltivate e lavorate in sicilia
marmellata di mandarini avana mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia

Havana Mandarin Marmalade

Havana mandarins grown and collected in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina.

Havana Mandarin Marmalade with Turmeric

Havana mandarins grown and collected in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina.

Terra Aqua marmellata di mandarini avana con curcuma mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia con curcuma
Terra Aqua marmellata di agrumi misti agrumi coltivati e lavorati in sicilia

Mixed citrus marmalade

Citrus fruits grown and collected in Sicily

Tribute to the flavors and aromas of the Sicilian land between Messina and Taormina.

Marmellata
di limoni

LIMONI FAMULARI COLTIVATI E lavorati IN SICILIA

La marmellata Terra Aqua di Limoni sono realizzate con la varietà Messinese di Limoni Famulari. La croccantezza delle bucce di grana media conferiscono alla marmellata una ottima masticabilità che persiste anche dopo averla consumata. Il colore giallo chiaro tende naturalmente a virare una volta esposta alla luce del sole.

FormatI disponibili peso netto 240g – 360g – 1200g

ingredienti zucchero di canna, limone varietà Famulari con scorze. Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta (agrumi). Frutta Totale: 45g per 100g – Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1044/246; Grassi 0,2 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 58,0 g; Proteine 0,4 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Accompagnata a yogurt bianco dolce con un pizzico di polvere di caffè o cacao amaro. Abbinata a formaggi come la burrata, il gorgonzola, il caprino, la robiola ed il pecorino sardo o romano.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di limoni con zenzero

Limoni Famulari coltivati e lavorati in Sicilia con zenzero

Terra Aqua marmellata di limoni
 con zenzero limoni famulari coltivati e lavorati in sicilia con zenzero - marmellate limoni arance
La marmellata Terra Aqua di Limoni con zenzero sono realizzate con la varietà Messinese di Limoni Famulari. La croccantezza delle bucce di grana media conferiscono alla marmellata una ottima masticabilità che persiste anche dopo averla consumata. Il colore giallo chiaro tende naturalmente a virare una volta esposta alla luce del sole.

FormatI disponibili peso netto 240g

ingredienti “zucchero di canna, limone varietà Famulari con scorze, zenzero in polvere (1,3%). Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta (agrumi).  Frutta Totale: 45g per 100g – Zuccheri totali: 60g per 100g”
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1044/246; Grassi 0,2 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 58,0 g; Proteine 0,4 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
“Accompagnata a yogurt bianco dolce con un pizzico di polvere di caffè o cacao amaro. Abbinata a formaggi come la burrata, il gorgonzola, il caprino, la robiola ed il pecorino sardo o romano. Per guarnire un crostino con burro ed acciuga.”
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Arancia

Arance Tarocco coltivate e lavorate in Sicilia

marmellate limoni arance Terra Aqua marmellata
 di arancia arance tarocco coltivate e lavorate in sicilia

La marmellata Terra Aqua di Arance è realizzata esclusivamente con le arance Tarocco della varietà Gallo. Le arance Gallo sono ricche di olio essenziale e per questo estremamente profumate.
La buccia impiegata in piccoli “zest” sembra quasi un piccolo candito, che rimane gradevole al palato e persistente in bocca.

FormatI disponibili Peso netto 240g – 360g – 1200g

ingredienti zucchero di canna, arance Tarocco con scorze. Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta (agrumi).  Frutta Totale: 45g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1065/251; Grassi 0,1 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,0 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Spalmata su una fetta biscottata artigianale o come farcitura di una brioche. Abbinata con​​​​​​​​​​​​​​ formaggio caprino, mascarpone o ricotta fresca. Come guarnizione di gelato al gusto Panna o Yogurt.​​​​​​​
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Arancia con cannella

Arance Tarocco coltivate e lavorate in Sicilia con cannella

marmellate limoni arance Terra Aqua Marmellata di Arance con Cannella
La marmellata Terra Aqua di Arance con cannella è realizzata esclusivamente con le arance Tarocco della varietà Gallo. Le arance Gallo sono ricche di olio essenziale e per questo estremamente profumate. La buccia impiegata in piccoli “”zest”” sembra quasi un piccolo candito, che rimane gradevole al palato e persistente in bocca. La cannella in polvere bio esalta i profumi e sapori dell’arancia creando un abbinamento inebriante.

FormatI disponibili Peso netto 120g – 240g – 1200g

ingredienti zucchero di canna, arance Tarocco con scorze. Cannella in polvere (1,3%) Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta(agrumi).  Frutta Totale: 45g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1065/251; Grassi 0,1 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,0 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Spalmata su una fetta biscottata artigianale o come farcitura di una brioche. Abbinata con​​​​​​​​​​​​​​ formaggio caprino, mascarpone o ricotta fresca. Ideale per creare uno strudel, frutta cotta di ogni stagione in accompagnamento ad un gelato bianco.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Arancia con zenzero

Arance Tarocco coltivate e lavorate in Sicilia con zenzero

Terra Aqua Marmellata di arance tarocco coltivate e lavorate in Sicilia con zenzero

La marmellata Terra Aqua di Arance con zenzero è realizzata esclusivamente con le arance Tarocco della varietà Gallo. Le arance Gallo sono ricche di olio essenziale e per questo estremamente profumate. La buccia impiegata in piccoli “zest” sembra quasi un piccolo candito, che rimane gradevole al palato e persistente in bocca.
Lo zenzero Bio conferisce un pizzico di piccante alla marmellata.

Formati disponibili peso netto 120g – 240g
ingredienti zucchero di canna, arance Tarocco con scorze. Zenzero in polvere (1,3%) Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta(agrumi). Frutta Totale: 45g per 100g Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1065/251; Grassi 0,1 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,0 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Spalmata su una fetta biscottata artigianale o come farcitura di una brioche. Abbinata con​​​​​​​​​​​​​​ formaggio caprino, mascarpone o ricotta fresca. Ideale per creare uno strudel, frutta cotta di ogni stagione in accompagnamento ad un gelato bianc.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Clementine

Clementine coltivate e lavorate in Sicilia

marmellate limoni arance Terra Aqua marmellata di clementine clementine coltivate e lavorate in sicilia

La marmellata Terra Aqua di Clementine viene realizzata con la sola frutta raccolta a mano i primi di dicembre di ogni anno. Il colore è di un arancio chiaro brillante ed il profumo ” unico e inebriante”.
Anche la buccia è parte integrante della ricetta e viene tagliata in “zest” di medie dimensioni che ne rendono gradevole la degustazione.

Formati disponibili Peso netto 240g

ingredienti zucchero di canna, Clementine con scorze. Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta(agrumi).  Frutta Totale: 45g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1075/253; Grassi 0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 57,0 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Delicata con lo Yogurt, ideale per farcire una brioches o abbinata con un formaggio magro anche caprino.Ideale da consumare con una frolla ed una tazza di thé.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Mandarini Avana

Mandarini Avana coltivati e lavorati in Sicilia

marmellate limoni arance marmellata di mandarini avana mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia
Nella marmellata di Mandarini Avana permangono i profumi del mare dello stretto di Messina che volge alla Calabria. Il Mandarino Avana è la “radice” del più famoso mandarino di Ciaculli (località della Sicilia nella famosa Conca d’oro di Palermo). E’ una riscoperta di profumi e sapori che ricordano l’inverno ed il Natale. Il suo sapore è distinguibile tra mille varietà ed è stata una riscoperta negli agrumeti di Santo Stefano di Briga in provincia di Messina.

Formati disponibili Peso netto 240g – 360g

ingredienti zucchero di canna, mandarini avana con scorze. Acidificante: Acido citrico. Gelificante: Pectina di frutta(agrumi). Frutta usata: 45g per 100 g Totale zucchero: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1075/253; Grassi 0,0 g. di cui acidi grassi saturi 0,0 g.; Carboidrati 60,0 g. di cui zuccheri 57,0 g.; Proteine 0,6 g.; Sale 0,0 g.
Come consumarla
Da consumarsi fresca o a temperatura ambiente. Ideale a cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia di brioches o insieme a biscotti secchi. Si abbina anche con il salato ed è degustabile tutto l’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Mandarini Avana con curcuma

Mandarini Avana coltivati e lavorati in Sicilia

marmellate limoni arance Terra Aqua marmellata di mandarini avana con curcuma mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia con curcuma
Nella marmellata di Mandarini Avana permangono i profumi del mare dello stretto di Messina che volge alla Calabria. Il Mandarino Avana è la “radice” del più famoso mandarino di Ciaculli (località della Sicilia nella famosa Conca d’oro di Palermo). È una riscoperta di profumi e sapori che ricordano l’inverno ed il Natale. Il suo sapore è distinguibile tra mille varietà ed è stata una riscoperta negli agrumeti di Santo Stefano di Briga in provincia di Messina. Grazie alla aggiunta finale di un accenno di curcuma unita in modo sapiente viene conferita una nota leggermente amara alla marmellata.

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti Zucchero di canna, mandarini Avana con scorze ed aggiunta di Curcuma (1,2%). Acidificante: Acido citrico. Gelificante: Pectina di frutta (agrumi) Frutta usata: 45g per 100 g Totale zucchero: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1075/253; Grassi 0,0 g. di cui acidi grassi saturi 0,0 g.; Carboidrati 60,0 g. di cui zuccheri 57,0 g.; Proteine 0,6 g.; Sale 0,0 g.
Come consumarla
Da consumarsi fresca o a temperatura ambiente. Ideale a cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte. Si abbina con dolce e salato, in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Marmellata di Agrumi misti

Agrumi coltivati e lavorati in Sicilia

marmellate limoni arance Terra Aqua marmellata di agrumi misti agrumi coltivati e lavorati in sicilia

La marmellata Terra Aqua di Agrumi misti è realizzata con una combinazione di agrumi: arance dolci, limoni Famulari e mandarini Avana tutti provenienti dai terreni di Santo Stefano di Briga.
L’equilibrio della ricetta predilige l’acidità delle arance dolci, persistenti al palato anche dopo averla consumata. Il colore è caratteristico dal giallo all’arancio. 

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti zucchero di canna, arance dolci, limoni Famulari, mandarini Avana a scorzette. Acidificante: acido citrico. Gelificante: pectina di frutta (Agrumi).  Frutta Totale: 45g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1023/241; Grassi 0,1 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,0 g; Proteine 0,3 g; Sale 0,0 g 
Come consumarla
Delicata con lo Yogurt, ideale per farcire una brioches o abbinata con un formaggio magro anche caprino. Ideale da consumarsi con una frolla ed una tazza di thé.
Conservazione Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Lemon marmelade

Famulari mono varity lemons grown and harvested in Sicily

Terra Aqua Lemon marmalade is made with the Messinese variety of Famulari Lemons. The crunchiness of the medium grain skins gives the jam an excellent chewiness that persists even after consuming it. The light yellow color naturally tends to turn once exposed to sunlight.

Available formats: Net weight 240g – 360g -1200g

Ingredients brown sugar, lemon Famulari varieties with zest. Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1044/246; Fat 0.2 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 58.0 g; Protein 0.4 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Accompanied by sweet white yogurt with a pinch of coffee or bitter cocoa powder.
Combined with cheeses such as burrata, gorgonzola, goat cheese, robiola and Sardinian or Roman pecorino.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Famulari lemons varity grown and harvested in Sicily with ginger

Famulari lemons varity grown and harvested in Sicily with ginger

Terra Aqua marmellata di limoni
 con zenzero limoni famulari coltivati e lavorati in sicilia con zenzero

The Terra Aqua lemon amrmelade with ginger is made with the Messinese variety of famous lemons. The crunchiness of the medium grain skins gives the jam an excellent chewiness that persists even after consuming it. The light yellow color naturally tends to turn once exposed to sunlight.

Available formats: Net weight 240g

Ingredients brown sugar, lemon Famiulari varieties with zest, powdered ginger (1.3%). Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration
(average values ​​per 100g)
Energy (kJ / Kcal) 1044/246; Fat 0.2 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 58.0 g; Protein 0.4 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Accompanied by sweet white yogurt with a pinch of coffee or bitter cocoa powder. Combined with cheeses such as burrata, gorgonzola, goat cheese, robiola and Sardinian or Roman pecorino. To garnish a crouton with butter and anchovy.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Orange marmelade

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily

Terra Aqua marmellata
 di arancia arance tarocco coltivate e lavorate in sicilia

Terra Aqua Orange Marmalade is made exclusively with Tarocco oranges of the Gallo variety. Gallo oranges are rich in essential oil and therefore extremely fragrant. The peel used in small ” zest ” looks almost like a small candy, which remains pleasant on the palate and persistent in the mouth.

Available formats: Net weight 240g – 360g – 1200g

Ingredients cane sugar, tarocco oranges with peel. Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1065/251; Fat 0.1 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.0 g; Protein 0.6 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Spread on an artisanal rusk or as a filling for a brioche. Combined with goat cheese, mascarpone or fresh ricotta. As a topping for cream or yogurt flavored ice cream.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Orange marmelade with cinnamon

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily with cinnamon

Terra Aqua Marmellata di Arance con Cannella

Terra Aqua Orange Marmalade with cinnamon is made exclusively with Tarocco oranges of the Gallo variety. Gallo oranges are rich in essential oil and therefore extremely fragrant. The peel used in small ” zest ” seems almost a small candy, which remains pleasant on the palate and persistent in the mouth. The organic cinnamon powder enhances the aromas and flavors of the orange creating an intoxicating combination.

Available formats: Net weight 120g – 240g – 1200g

Ingredients cane sugar, oranges Tarocco with zest. Cinnamon powder (1.3%) Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g–Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1065/251; Fat 0.1 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.0 g; Protein 0.6 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Spread on an artisanal rusk or as a filling for a brioche. Combined with goat cheese, mascarpone or fresh ricotta. Ideal for creating a strudel, fruit cooked in every season to accompany a white ice cream.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Orange jam with ginger

Tarocco oranges grown and harvested in Sicily with ginger

Terra Aqua Marmellata di arance tarocco coltivate e lavorate in Sicilia con zenzero

Terra Aqua Orange or ginger jam is made exclusively with Tarocco oranges of the Gallo variety. Gallo oranges are rich in essential oil and therefore extremely fragrant. The peel used in small ” zest ” seems almost a small candy, which remains pleasant on the palate and persistent in the mouth. Organic ginger gives a pinch of spicy to the jam.

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients brown sugar, oranges Tarocco with peel. Ginger powder (1.3%) Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g–Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1065/251; Fat 0.1 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.0 g; Protein 0.6 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Spread on an artisanal rusk or as a filling for a brioche. Combined with goat cheese, mascarpone or fresh ricotta. Ideal for creating a strudel, fruit cooked in every season to accompany a white ice cream.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Clementine marmelade

Clementines grown and harvested in Sicily

Terra Aqua marmellata di clementine clementine coltivate e lavorate in sicilia

The Terra Aqua di Clementine jam is made with only hand-picked fruit in early December of each year. The color is a bright light orange and the “unique and intoxicating” scent “. Even the peel is an integral part of the recipe and is cut into medium-sized “” zest “” which makes it pleasant to taste. “

Available formats: Net weight 240g

Ingredients brown sugar, Clementines with peel. Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus). Total fruit: 45g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1075/253; Fat 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 57.0 g; Protein 0.6 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Delicate with Yogurt, ideal for filling a croissant or combined with a low-fat cheese, also goat cheese.Ideal to be consumed with a pastry and a cup of tea.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Havana Mandarin Marmalade

Havana mandarins grown and collected in Sicily

marmellata di mandarini avana mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia

In the jam of Havana Mandarins the scents of the sea of ​​the Strait of Messina that turn to Calabria remain. Mandarin Avana is the “root” of the most famous Mandarin from Ciaculli (a town in Sicily in the famous Conca d’oro of Palermo). It is a rediscovery of aromas and flavors reminiscent of winter and Christmas. Its flavor is distinguishable from a thousand varieties and has been a rediscovery in the citrus groves of Santo Stefano di Briga in the province of Messina.

Available formats: Net weight 240g – 360g

Ingredients Brown sugar, Havana mandarins with peel. Acidifier: Citric acid. Gelling agent: Fruit pectin (citrus). Fruit used: 45g per 100g – Total sugar: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1075/253; Fat 0.0 g. of which saturated fatty acids 0.0 g .; Carbohydrates 60.0 g. of which sugars 57.0 g .; Protein 0.6 g .; Salt 0.0 g.

How to appreciate it best
To be consumed fresh or at room temperature. Ideal as a spoon or spread on slices of hot bread, as a filling for brioches or together with dry biscuits. It also goes well with salty and can be tasted all year round.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Havana Mandarin Marmalade with Turmeric

Havana mandarins grown and collected in Sicily

Terra Aqua marmellata di mandarini avana con curcuma mandarini avana coltivati e lavorati in sicilia con curcuma

In the Marmalade of Havana Mandarins the scents of the sea of ​​the Strait of Messina that turn to Calabria remain. The Avana Mandarin is the “root” “of the most famous Mandarin of Ciaculli (a town in Sicily in the famous “Conca d’oro” of Palermo). It is a rediscovery of scents and flavors reminiscent of winter and Christmas, its flavor is distinguishable from a thousand varieties and was rediscovered in the citrus groves of Santo Stefano di Briga in the province of Messina. Thanks to the final addition of a hint of turmeric combined wisely, a slightly bitter note is given to the jam. “

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients Ingredients: Brown sugar, Havana mandarins with zest and addition of Turmeric (1.2%). Acidifier: Citric acid. Gelling agent: fruit pectin (citrus) Fruit used: 45g per 100g – Total sugar: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1075/253; Fat 0.0 g. of which saturated fatty acids 0.0 g .; Carbohydrates 60.0 g. of which sugars 57.0 g .; Protein 0.6 g .; Salt 0.0 g.

How to appreciate it best
To be consumed fresh or at room temperature. Ideal as a spoon or spread on slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It goes well with sweet and savory, at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Mixed citrus marmelade

Citrus fruits grown and collected in Sicily

Terra Aqua marmellata di agrumi misti agrumi coltivati e lavorati in sicilia

The Terra Aqua marmalade of mixed citrus fruit is made with a combination of citrus fruits: sweet oranges, Famulari lemons and Havana mandarins all from the cultivation of Santo Stefano di Briga (Messina area). The balance of the recipe favors the acidity of sweet oranges, persistent on the palate even after consuming it. The color is characteristic from yellow to orange.

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients brown sugar, sweet oranges, Famularii lemons, Havana mandarin peel. Acidifier: citric acid. Gelling agent: fruit pectin (Citrus). Total fruit: 45g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1023/241; Fat 0.1 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.0 g; Protein 0.3 g; Salt 0.0 g

How to appreciate it best
Delicate with Yogurt, ideal for filling a croissant or combined with a lean goat cheese. Ideal to be consumed with a pastry and a cup of tea.


Storage

Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.