Terra Aqua Strawberry “Melissa” Extra Jam

EXTRA JAM OF "MELISSA" STRAWBERRIES GROWN AND HARVESTED IN SICILY

The Strawberry Melissa extra jam is made using the best pulp of the Strawberry of the “Melissa” BIO variety, harvested ripe in June. Marsala is in Sicily.

Vasetto di confettura di Fragole

Extra Cherry Jam “Ferrovia” variety

Extra Cherry Jam “Ferrovia” variety cultivated and harvested in Sicily

The extra cherry jam is made using the best pulp of the “Ferrovia” varity cultivated and harvested in June, combined with a small amount of whole cane sugar, lemon juice and fruit-citrus pectin. Giarre is in Sicily.

vasetto confettura di ciliegia
Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Pinkcot Apricot Extra Jams

Extra fruit Jam of Pinkcot® Apricots grown and harvested ripe in Sicily

Pinkcot® variety Apricot extra fruit jam is made using pulp and peel, brown cane sugar and lemon juice.

Extra Pear Butirro jams with ginger

Extra Butirro pear jam with ginger grown and harvested in Sicily

Pear Butirro varity extra fruit jam with ginger is made using the peel and pulp of the pears harvested ripe in August. We combine the organic ginger powder to give the jam a ” pinch ” of spicy.

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero.
Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Extra Butirro Pear Jams with figs

Extra Butirro pear jam with figs grown and harvested ripe in Sicily

Pear Butirro varity extra fruit jam with figs is made using the peel and pulp of the pears harvested ripe in August. The precious figs of the white Brogiotto variety are grown on our land in Santo Stefano di Briga (Messina area), land recovered after over 50 years of production stoppage.

Confetture Extra di Pesche Bianche

Confettura Extra di Pesche Bianche coltivate e lavorate mature in Sicilia

La confettura extra Terra Aqua di Pesche Bianche di Maniace, Catania è realizzata impiegando polpa e buccia, zucchero di canna integrale e succo di limone

Vasetto da 1200 grammi di confettura di pesca bianca

Confettura Extra di Fragola Melissa

COLTIVATE E LAVORATE MATURE IN SICILIA

A Marsala in provincia di Trapani ogni anno vengono piantate le Fragole a partire dal mese di Febbraio per un primo raccolto già a Marzo. Il raccolto prosegue fino alla fine del mese di giugno quando la fragola raggiunge il meglio della maturazione grazie alla stagione già estiva. La varietà selezionata è particolarmente ideale per essere consumata fresca e matura ma anche per realizzare una eccellente Confettura extra.

Formati disponibili Peso netto 240g

ingredienti
Fragola Melissa di Sicilia, zucchero di canna. Gelificante: pectina da frutta (Agrumi). Acidificante: acido citrico. Frutta Totale: 80g per 100g. Zuccheri totali: 54g per 100g.

Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 932/219; Grassi0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 54,0 g di cui zuccheri 53 g; Proteine 0,7 g; Sale 0 g.

Come gustarla

Si abbina perfettamente allo yogurt bianco o colato-greco, in qualsiasi momento dell’anno. Ideale anche al cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia per torte-crostate.

Conservazione

Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confettura Extra di Ciliegia Ferrovia di Giarre

COLTIVATE E LAVORATE IN SICILIA

vasetto confettura di ciliegia
La varietà di Ciliegia Ferrovia è particolarmente gustosa da consumarsi fresca e sprigiona i sapori e gusti della Sicilia nella regione prossima alle pendici dell’ Etna.

Formati disponibili Peso netto 240g

ingredienti Ciliegia Ferrovia di Giarre di Sicilia, zucchero di canna. Gelificante: pectina da frutta (Agrumi). Acidificante: acido citrico. 
Frutta Totale: 80g per 100g. Zuccheri totali: 53g per 100g.
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 924/217; Grassi0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 53,0 g di cui zuccheri 52 g; Proteine 0,9 g; Sale 0 g. 

Come gustarla

Si abbina perfettamente allo yogurt bianco o colato-greco, in qualsiasi momento dell’anno. Ideale anche al cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia per torte-crostate.

Conservazione

Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Confettura Extra di Albicocche Pinkcot coltivate e lavorate mature in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot coltivate e lavorate mature in Sicilia – confetture albicocche pere butirro
I terreni del Catanese sono famosi per le albicocche fino dal XV secolo. In località Sferro (CT) una famiglia di contadini di altri tempi coltiva da due generazioni solo albicocche certificate Biologiche. Con loro abbiamo selezionato le dolcissime albicocche mono varietà Pinkcot® la cui buccia risulta leggermente acidula e la cui polpa è ricca di profumi di prugna e ciliegia. I primi di giugno di ogni anno giungono a corretta maturazione.

Formati disponibili Peso netto 360g -1200g

ingredienti Albicocche Pinckot®, zucchero di canna. Gelificante: pectina di frutta (Agrumi). Acidificante: non presente.  Frutta Totale: 90g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1050/242; Grassi0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,1 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,13 g 
Come consumarla
Ideale a cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte-crostate. Si abbina con dolce e salato in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero

Confettura Extra di pere Butirro con zenzero coltivate e lavorate mature in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero coltivate e lavorate mature in sicilia - confetture albicocche pere butirro
A Maniace abbiamo scelto la “”pianta madre”” di tutto il grande pereto nata a metà 900 da un innesto di una pera Butirro su di un pero selvatico. La Pera Butirro bianca si dice che sia una delle varietà più antiche e che corrisponda al Sementinum dei Romani. Ad agosto di ogni anno ci dona 350 kg di pere dal gusto unico e quasi burrose.

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti Pere (cultivar-varietà Butirro) 58%; zucchero di canna 41%, zenzero in polvere 0,6%. Acidificante: acido cítrico 0,4%. 
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1031/246; Grassi 0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,6 g di cui zuccheri 54,5 g; Proteine 0,5 g; Sale 0,025 g 
Come consumarla
Sia fresca che a temperatura ambiente. Ideale da accompagnare a fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte. Si abbina anche con formaggi in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Pere Butirro con fichi

Confettura Extra di pere Butirro con fichi coltivati e lavorati maturi in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con fichi. Confettura extra di pere butirro con fichi coltivati e lavorati maturi in sicilia – confetture albicocche pere butirro
A Maniace abbiamo scelto la “”pianta madre”” di tutto il grande pereto nata a metà 900 da un innesto di una pera Butirro su di un pero selvatico. La Pera Butirro bianca si dice che sia una delle varietà più antiche e che corrisponda al Sementinum dei Romani. Ad agosto di ogni anno ci dona 350 kg di pere dal gusto unico e quasi burrose. I fichi della varietà Brogiotto sono raccolti ad agosto uno ad uno e con la massima cura.

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti Pere (cultivar-varietà Butirro) 45%; zucchero di canna 39%, fichi bianchi 15,6%. Acidificante: acido citrico 0,4%.  Frutta Totale: 100g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1031/246; Grassi 0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,6 g di cui zuccheri 54,5 g; Proteine 0,5 g; Sale 0,025 g
Come consumarla
Sia fresca che a temperatura ambiente. Ideale da accompagnare a fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte. Si abbina anche con formaggi in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Pesche Bianche

Confettura Extra di Pesche Bianche coltivate e lavorate mature in Sicilia

Vasetto da 1200 grammi di confettura di pesca bianca
Il piccolo comune di Bivona in provincia di Agrigento è diventato famoso per la produzione della Pesca Bianca. Insieme ad una storica famiglia di Bivona abbiamo selezionato il periodo migliore per raccogliere mature le dolcissime pesche bianche la cui buccia è striata di viola una volta matura e la cui polpa è ricca dei profumi tipici della Sicilia. A fine agosto di ogni anno giungono a corretta maturazione.

Formati disponibili Peso netto 240g – 1200g

ingredienti Pesca bianca, zucchero di canna. Gelificante: pectina di frutta (Agrumi). Acidificante: non presente. Frutta Totale: 80g per 100g Zuccheri totali: 58g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1031/245; Grassi0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 58,0 g di cui zuccheri 57,0 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,0 g
Come consumarla
Ideale a cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia per torte-crostate. Buonissima e gustosissima con lo yogurt bianco si abbina con dolce e salato, in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore. Non contiene additivi, coloranti.

Strawberry “Melissa” Extra Jam

GROWN AND HARVESTED IN SICILY

Vasetto di confettura di Fragole

In Marsala in the province of Trapani, strawberries are harvest from March to June. In the month of June the strawberry reaches its best ripeness thanks to the long sunny days of the early summer season. The selected variety is particularly ideal to be consumed fresh but also to make an excellent Extra Jam.

AVAILABLE FORMATS net weight 240g

Ingredients
Sicilian strawberry “Melissa” varity, cane sugar. Gelling agent: fruit pectin (Citrus). Acidifier: citric acid. Total fruit: 80g per 100g. Total sugars: 54g per 100g.

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 932/219; Fat 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 54.0 g of which sugars 53 g; Protein 0.7 g; Salt 0 g.

How to appreciate it best

It goes perfectly with plain or Greek-poured yogurt, at any time of the year. Also ideal by the spoon or spread on slices of hot bread, as a filling for cakes and pies.

Storage

Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The closed jar should not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra Cherry Jam “Ferrovia” variety

cultivated and harvested in Sicily

vasetto confettura di ciliegia

The “Ferrovia” cherry variety is particularly tasty to be consumed fresh and releases the flavors and tastes of Sicily in the region near the slopes of Etna.

AVAILABLE FORMAT: Net weight 240g

INGREDIENTS
“Ferrovia” Cherry, cane sugar. Gelling agent: fruit pectin (Citrus). Acidifier: citric acid. Total fruit: 80g per 100g. Total sugars: 53g per 100g.

Nutritional declaration (average values ​​per 100g): Energy (kJ / Kcal) 924/217; Fat 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 53.0 g of which sugars 52 g; Protein 0.9 g; Salt 0 g.

How to appreciate it best
It goes perfectly with plain or Greek-poured yogurt, at any time of the year. Also ideal by the spoon or spread on slices of hot bread, as a filling for cakes and pies.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The closed jar should not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Pinkcot Apricot Extra Jams

Extra fruit Jam of Pinkcot® Apricots grown and harvested ripe in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

The soils of the Catanese area have been famous for apricots since the fifteenth century. In the locality of Sferro (CT) a family of farmers of other times has been growing only organic certified apricots for two generations. With them we have selected the very sweet Pinkcot® mono-apricots whose skin is slightly acidic and whose pulp is rich in scents of plum and cherry. The first days of June each year reach the correct maturity.

available format: Net weight 360g -1200g

Ingredients Pinckot® apricots, brown sugar. Gelling agent: fruit pectin (Citrus fruits). Acidifier: not present. Total fruit: 90g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1050/242; Fat 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.1 g; Protein 0.6 g; Salt 0.13 g

How to consume it
Ideal as a spoon or spread on slices of hot bread, such as filling for croissants or tarts.It goes well with sweet and savory at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra Pear Butirro jams with ginger

Extra Butirro pear jam with ginger grown and harvested in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero.

In the land of “Maniace” at the foot of Etna we chose the “mother plant” “of all the large pereto born in the mid-1900s from a Butirro pear graft on a wild pear. The White Butirro Pear is said to be one of the oldest varieties and to correspond to the Sementinum of the Romans. In August each year it gives us 350 kg of pears with a unique and almost buttery taste. “

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients Pears (Butirro variety) 58%; brown sugar 41%, ginger powder 0.6%. Acidifier: 0.4% citric acid.

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1031/246; Fats 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.6 g of which sugars 54.5 g; Protein 0.5 g; Salt 0,025 g

How to appreciate it best
Both fresh and at room temperature. Ideal to accompany with slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It also goes well with cheeses at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra Butirro Pear Jams with figs

Extra Butirro pear jam with figs grown and harvested ripe in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

In the land of Maniace at the foot of Etna we chose the” “mother plant” “of all the great pereto born in the mid-1900s from a graft of a Butirro pear on a wild pear. The White Butirro Pear is said to be one of the oldest varieties and to correspond to the Sementinum of the Romans. In August each year it gives us 350 kg of pears with a unique and almost buttery taste. Figs of the Brogiotto variety are harvested one by one and with the utmost care in August.

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients Pears (Butirro variety) 45%; cane sugar 39%, white figs 15,6%. Acidifier: citric acid 0,4%. Total fruit: 100g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration
(average values ​​per 100g)
Energy (kJ / Kcal) 1031/246; Fats 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.6 g
of which sugars 54.5 g; Protein 0.5 g; Salt 0.025 g

How to appreciate it best
Both fresh and at room temperature. Ideal to accompany with slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It also goes well with cheeses at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra White Peach jams

Extra White Peach jam from Maniace grown and harvested in Sicily

Vasetto da 1200 grammi di confettura di pesca bianca

The small town of Bivona in the province of Agrigento has become famous for the production of the White Peach. Together with an historic family from Bivona we have selected the best time to harvest the sweet white peaches ripe, whose skin is streaked with purple when ripe and whose pulp is rich in the typical aromas of Sicily. At the end of August of each year they reach correct ripeness.

Available formats net weight 240g – 1200g

Ingredients
White Peach, brown sugar. Acidifier: citric acid. Gelly: fruit pectin
Total fruit: 80g per 100g
Total sugars: 58g per 100g

Nutritional declaration
(average values ​​per 100g)
Energy (kJ / Kcal) 1031/245; Fats 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 58 g of which sugars 57 g; Protein 0.6 g; Salt 0,0 g


How to appreciate it best

Both fresh and at room temperature. Ideal to accompany with slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It also goes well with yogurt for a great dessert.


Storage

Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.