Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Pinkcot Apricot Extra Jams

Extra fruit Jam of Pinkcot® Apricots grown and harvested ripe in Sicily

Pinkcot® variety Apricot extra fruit jam is made using pulp and peel, brown cane sugar and lemon juice.

Extra Pear Butirro jams with ginger

Extra Butirro pear jam with ginger grown and harvested in Sicily

Pear Butirro varity extra fruit jam with ginger is made using the peel and pulp of the pears harvested ripe in August. We combine the organic ginger powder to give the jam a ” pinch ” of spicy.

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero.
Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Extra Butirro Pear Jams with figs

Extra Butirro pear jam with figs grown and harvested ripe in Sicily

Pear Butirro varity extra fruit jam with figs is made using the peel and pulp of the pears harvested ripe in August. The precious figs of the white Brogiotto variety are grown on our land in Santo Stefano di Briga (Messina area), land recovered after over 50 years of production stoppage.

Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

Confettura Extra di Albicocche Pinkcot coltivate e lavorate mature in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot coltivate e lavorate mature in Sicilia – confetture albicocche pere butirro
I terreni del Catanese sono famosi per le albicocche fino dal XV secolo. In località Sferro (CT) una famiglia di contadini di altri tempi coltiva da due generazioni solo albicocche certificate Biologiche. Con loro abbiamo selezionato le dolcissime albicocche mono varietà Pinkcot® la cui buccia risulta leggermente acidula e la cui polpa è ricca di profumi di prugna e ciliegia. I primi di giugno di ogni anno giungono a corretta maturazione.

Formati disponibili Peso netto 360g -1200g

ingredienti Albicocche Pinckot®, zucchero di canna. Gelificante: pectina di frutta (Agrumi). Acidificante: non presente.  Frutta Totale: 90g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ/Kcal) 1050/242; Grassi0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,0 g di cui zuccheri 56,1 g; Proteine 0,6 g; Sale 0,13 g 
Come consumarla
Ideale a cucchiaio o spalmata su fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte-crostate. Si abbina con dolce e salato in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero

Confettura Extra di pere Butirro con zenzero coltivate e lavorate mature in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero coltivate e lavorate mature in sicilia - confetture albicocche pere butirro
A Maniace abbiamo scelto la “”pianta madre”” di tutto il grande pereto nata a metà 900 da un innesto di una pera Butirro su di un pero selvatico. La Pera Butirro bianca si dice che sia una delle varietà più antiche e che corrisponda al Sementinum dei Romani. Ad agosto di ogni anno ci dona 350 kg di pere dal gusto unico e quasi burrose.

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti Pere (cultivar-varietà Butirro) 58%; zucchero di canna 41%, zenzero in polvere 0,6%. Acidificante: acido cítrico 0,4%. 
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1031/246; Grassi 0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,6 g di cui zuccheri 54,5 g; Proteine 0,5 g; Sale 0,025 g 
Come consumarla
Sia fresca che a temperatura ambiente. Ideale da accompagnare a fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte. Si abbina anche con formaggi in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Confetture Extra di Pere Butirro con fichi

Confettura Extra di pere Butirro con fichi coltivati e lavorati maturi in Sicilia

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con fichi. Confettura extra di pere butirro con fichi coltivati e lavorati maturi in sicilia – confetture albicocche pere butirro
A Maniace abbiamo scelto la “”pianta madre”” di tutto il grande pereto nata a metà 900 da un innesto di una pera Butirro su di un pero selvatico. La Pera Butirro bianca si dice che sia una delle varietà più antiche e che corrisponda al Sementinum dei Romani. Ad agosto di ogni anno ci dona 350 kg di pere dal gusto unico e quasi burrose. I fichi della varietà Brogiotto sono raccolti ad agosto uno ad uno e con la massima cura.

Formati disponibili Peso netto 120g – 240g

ingredienti Pere (cultivar-varietà Butirro) 45%; zucchero di canna 39%, fichi bianchi 15,6%. Acidificante: acido citrico 0,4%.  Frutta Totale: 100g per 100g  Zuccheri totali: 60g per 100g
Dichiarazione Nutrizionale (valori medi per 100g) Energia (kJ /Kcal) 1031/246; Grassi 0,0 g di cui acidi grassi saturi 0,0 g; Carboidrati 60,6 g di cui zuccheri 54,5 g; Proteine 0,5 g; Sale 0,025 g
Come consumarla
Sia fresca che a temperatura ambiente. Ideale da accompagnare a fette di pane caldo, come farcia di brioches o torte. Si abbina anche con formaggi in qualsiasi momento dell’anno.
Conservazione
Una volta aperto il vasetto va richiuso e conservato in frigorifero ad una temperatura di +4°C per 14 giorni. Il vasetto ancora chiuso non va esposto a raggi solari o direttamente vicino a fonti di calore.

Pinkcot Apricot Extra Jams

Extra fruit Jam of Pinkcot® Apricots grown and harvested ripe in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

The soils of the Catanese area have been famous for apricots since the fifteenth century. In the locality of Sferro (CT) a family of farmers of other times has been growing only organic certified apricots for two generations. With them we have selected the very sweet Pinkcot® mono-apricots whose skin is slightly acidic and whose pulp is rich in scents of plum and cherry. The first days of June each year reach the correct maturity.

available format: Net weight 360g -1200g

Ingredients Pinckot® apricots, brown sugar. Gelling agent: fruit pectin (Citrus fruits). Acidifier: not present. Total fruit: 90g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1050/242; Fat 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.0 g of which sugars 56.1 g; Protein 0.6 g; Salt 0.13 g

How to consume it
Ideal as a spoon or spread on slices of hot bread, such as filling for croissants or tarts.It goes well with sweet and savory at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra Pear Butirro jams with ginger

Extra Butirro pear jam with ginger grown and harvested in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Pere Butirro con zenzero.

In the land of “Maniace” at the foot of Etna we chose the “mother plant” “of all the large pereto born in the mid-1900s from a Butirro pear graft on a wild pear. The White Butirro Pear is said to be one of the oldest varieties and to correspond to the Sementinum of the Romans. In August each year it gives us 350 kg of pears with a unique and almost buttery taste. “

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients Pears (Butirro variety) 58%; brown sugar 41%, ginger powder 0.6%. Acidifier: 0.4% citric acid.

Nutritional declaration (average values ​​per 100g) Energy (kJ / Kcal) 1031/246; Fats 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.6 g of which sugars 54.5 g; Protein 0.5 g; Salt 0,025 g

How to appreciate it best
Both fresh and at room temperature. Ideal to accompany with slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It also goes well with cheeses at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.

Extra Butirro Pear Jams with figs

Extra Butirro pear jam with figs grown and harvested ripe in Sicily

Terra Aqua Confetture Extra di Albicocche Pinkcot

In the land of Maniace at the foot of Etna we chose the” “mother plant” “of all the great pereto born in the mid-1900s from a graft of a Butirro pear on a wild pear. The White Butirro Pear is said to be one of the oldest varieties and to correspond to the Sementinum of the Romans. In August each year it gives us 350 kg of pears with a unique and almost buttery taste. Figs of the Brogiotto variety are harvested one by one and with the utmost care in August.

Available formats: Net weight 120g – 240g

Ingredients Pears (Butirro variety) 45%; cane sugar 39%, white figs 15,6%. Acidifier: citric acid 0,4%. Total fruit: 100g per 100g – Total sugars: 60g per 100g

Nutritional declaration
(average values ​​per 100g)
Energy (kJ / Kcal) 1031/246; Fats 0.0 g of which saturated fatty acids 0.0 g; Carbohydrates 60.6 g
of which sugars 54.5 g; Protein 0.5 g; Salt 0.025 g

How to appreciate it best
Both fresh and at room temperature. Ideal to accompany with slices of hot bread, such as filling for croissants or cakes. It also goes well with cheeses at any time of the year.

Storage
Once opened, the jar must be closed and stored in the refrigerator at a temperature of + 4 ° C for 14 days. The still closed jar must not be exposed to sunlight or directly near heat sources.